пʼятниця, 17 травня 2024 р.

 


В рамках тижня безпеки дорожнього руху бібліотекарі філії 14 МЦБС провели майстерню з виготовлення флікерів "будь помітним на дорозі" спільно з учнями 4 класу Козацької Гімназії м. Кропивницького. Про те, що таке флікер (світловідбивач), його важливість і необхідність носити з собою в темний час доби дітям розповіли бібліотекарі разом з класною керівницею. Адже при їзді з ближнім світлом відстань, при якій можна помітити пішохода 25—30 метрів, а якщо у людини є флікер, то вона збільшується до 130–140 метрів. Тож водій, що їде в машині з включеним дальнім світлом, може побачити флікер з відстані 400 метрів.
У таких країнах як Велика Британія, Фінляндія, Естонія, використання флікерів є обов'язковим згідно з їхніми Правилами дорожнього руху. Час показав, що кількість ДТП за участю пішоходів у цих державах значно знизилася після прийняття рішень про використання флікерів.
Флікери виготовляють з м'якого пластику і мають яскравий відтінок. Вони бувають у вигляді смайликів, іграшок, пластин, значків, плоских брелоків і наклейок.
Діти виготовили флікери з фетру та світловідбивних елементів і таких же шнурівок.
Матеріали для майстер-класу надано в межах проєкту "Громадський хаб "Амбасадори безпеки", що впроваджується ГО "Агенція сталого розвитку "Хмарочос" за підтримки Проєкту стабілізації поліцейської діяльності (PSP) коштом уряду Канади через Міністерство закордонних справ Канади.






Немає коментарів:

Дописати коментар