субота, 13 липня 2024 р.

 


Екопікнік "Кіровоградщина: мандрівка в зелену аптеку" - таку назву мав захід, що пройшов сьогодні у бібліотеці-філії 14 МЦБС.
Говорили з відвідувачами про користь трав, що ростуть в дикій природі нашої області. Адже в час, коли аптеки наперебій пропонують безліч хімічних препаратів, що відверто "одне лічать, інше калічать", і ціни в яких просто захмарні, варто придивитися до пропозицій матінки Землі - трав, що населяють рідну Кіровоградщину. Адже трави - це частина природи, вони гарно коригують здоров'я, і лікують м'яко та невимушено. Це і корисніше і дешевше, і менше інтоксикації для організму в цілому. Але є декілька "але": для лікування травами потрібно трохи часу, зусиль і терпіння, трохи наснаги і багато бажання.
Такі трави, як квіти ромашки, цвіт липи, чебрець, насіння льону, листя суниці лісової - найпопулярніші із зелених ліків. Та все ж, необхідно обов'язково проконсультуватися з лікарем, щодо вживання ліків із зеленої аптеки. А в нашій бібліотеці ви знайдете літературу про перелік корисних трав, якими багата Кіровоградщина.
 



Немає коментарів:

Дописати коментар