пʼятниця, 28 червня 2024 р.

 

 
 
 

Ідея сьогоднішнього майстер-класу в артстудії "Дика м'ята" прийшла спонтанно, позапланово і випадково. Ми раптом захотіли намалювати літо. А що, воно ж нині у розпалі🍓🌺🌻🌿🌈
І здається, у нас все вийшло👌😍
 
 
В хід пішли пензлики, фарби, ДВП і яєчні лотки
 
 


 
 



Отож, об'ємні картини до вашої уваги
                                                                            🏞️🌅🌄
Студійці - талановиті, креативні і дійсно творчі діти - справилися з роботою на відмінно!
 
 

середа, 26 червня 2024 р.

 

Ну ось і закінчилась пора літніх таборівок у школах.
Підводячи підсумок, хочеться сказати про те, що ми дуже зблизилися за цей час із дітьми, що перебували в таборі Козацької Гімназії м.Кропивницького. Разом ми проводили розважальний майданчик,


говорили про справжню дружбу, пізнавали дитячу літературу, знайомилися і читали дитячі твори кропивницьких письменників та інших авторів письма,
 
 

 

                                                                  говорили про мистецтво, 
 
 
 


про види малювання, разом малювали літо, а також символи України, зокрема, малювали пальчиками калину. 
 
 





Шкода, що через постійні тривоги ми не змогли здійснити все задумане...
За цей час нам іноді доводилося сидіти в укритті. Але, дякуючи Богу, і нашим незламним Воїнам ЗСУ, які старанно охороняли нас від ворожих ракет, всі наші зустрічі відбулися.
Тепер, проходячи мимо по вулиці, вони чемно вітаються, і знають, що я - бібліотекарка, і що в нас на районі є чудова книгозбірня, де можна взяти почитати цікаві книжечки, прийти на захоплюючий майстер-клас до артстудії "Дика м'ята" чи помалювати, а чи й навіть просто порозважатися на ігровому майданчику на подвір'ї бібліотеки.

пʼятниця, 21 червня 2024 р.

 

Читачі книгозбірні #14 МЦБС м. Кропивницького взяли участь в літературній вікторині під назвою «Подорож у світ літератури», яка вкотре покликана вивести літературу на новий рівень – більш затребуваний і необхідний. Захід спрямований на популяризацію читання серед дітей, щоб юні відвідувачі могли обрати між всепоглинаючих віртуальних гаджетів, та інших захоплень саме книгу.
Його мета – донести , що читання – це захопливо, розвивально, повчально. Що саме книга являється тим глибоководним джерелом знань, яке напуває своєю мудрістю і неосяжністю нових відкриттів у безмежному світі знань.
 

субота, 15 червня 2024 р.

 

Сьогодні у бібліотеці-філії 14 відбувся майстер-клас із виготовлення панно з монет, до створення якого долучилися також рідні дівчаток – студійців «Дикої м’яти».
 

Процес створення дерева дуже захопив членів родин, що завітали сьогодні в бібліотеку! Мама, дідусі і бабусі проявили креатив і фантазію, допомагаючи в створенні панно.
 


                   А ще більше усім сподобався результат спільної роботи!👍👍👍
 

 




Неймовірні відчуття радощів та гордості за пророблену роботу сяяли на обличчях усіх учасників заходу!
Ми повинні відволікатися від жахіть війни, і в цьому неабияка роль відведена бібліотекарям, які надають майданчики для розвитку захоплень і творчості, а також допомагають створювати відповідний настрій.

пʼятниця, 14 червня 2024 р.

 

14 червня у бібліотеці-філії 14 МЦБС відбувся бенефіс книги КОЛО «Степ», де зібралися творчі люди – літератори, які обговорювали книгу «Чи бачать небеса котів», що написана 36 авторами з усієї України, 10 з яких – кропивничани , і яка за короткий час стала бестселером в Україні, та за її межами. Серед авторів – завідуюча бібліотекою-філією 14 МЦБС Суржок Галина, журналістка, прозаїкиня Ніна Даниленко, письменниця та поетеса Олена Трибуцька, письменник - фантаст Максим Ліпкан та Надія Чічкан, а також очільниця КОЛО «Степ» Ольга Полевіна.
 
 
 







На заході присутні переважно підлітки і молодь.
У вузькому колі юні українці не соромились задавати питання письменникам про те, як писалися ці книги, що керувало авторами при написанні своїх творів, де брали натхнення, і які були складнощі.
 
 

Книга, ідея якої належить відомим письменницям Еліні Заржицькій та Ользі Полевіній, розповідає про останні години і хвилини життя мешканців багатоквартирного будинку, зруйнованого російською ракетою у мирному місті України, і уособлює в собі кожен такий будинок, куди прилітають смертоносні ракети. Книга про жорстоке сьогодення та велику трагедію, які ми переживаємо кожен день, живучи в Україні.
 
 

середа, 12 червня 2024 р.

 

"Я люблю малювати природу" - ще з порога бібліотеки заявила п'ятирічна Оленка.


"А я люблю малювати сукні" - підхопила дев'ятирічна Ганнуся.
 
 


А я малюватиму гетьмана на коні" - посміхнувся Єгор - учасник артстудії "Дика м'ята". 
 
 

                     Останньою завітала до нас мама Єгора, і бабуся цих чарівних двох дівчаток.
 
 

Година малювання промайнула швидко і непомітно. Вони сказали що їм дуже сподобалось, і вони сюди прийдуть малювати ще. А поки читатимуть захопливі дитячі історії від кропивницьких авторів книжок.
Це була найпрекрасніша година щирого спілкування в бібліотеці сьогодні!


вівторок, 11 червня 2024 р.

 

Завідувачка бібліотеки-філії 14 МЦБС завітала до шкільного літнього табору, що при Козацькій Гімназії м. Кропивницького, аби разом з дітьми провести розважальний майданчик.
 

Говорили про дружбу. Діти завзято ділилися своїм баченням про те, якою буває дружба, і яким повинен бути ідеальний друг. Запропонована гра «Обійми друга»

зацікавила дітей, допомогла встановити більш міцний емоційний контакт між ними, та створити позитивний настрій. Не обійшлося й без читання. Бібліотекарка познайомила діток – учнів 1-3 класів з авторами і назвами книг, написаних про справжню дитячу дружбу, а також прочитала своє власне дитяче оповідання з книги «Таємниці старого горіха» «Про те, як Денис і Оленка ховалися від нечистої сили». Діти з великою цікавістю слухали про пригоди однолітків у сільській дідусевій хатині.
Захід пройшов невимушено, захопливо і цікаво!